E-REÇETE KARŞILARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:
- Reçete üzerinde e-reçete no veya takip no varsa veya hasta ismi, TC No’su ve takip nosu bulunan yapıştırmalı hastane stiker’ı varsa bu reçete MUTLAKA meduladaki e-reçete sorgu bölümünden girilmelidir. Hastanın elinde ıslak imzalı reçete çıktısı olsa bile manuel giriş yapılmamalıdır. Bu reçeteler için ilacı alan kişinin TC kimlik no’sunun sisteme DOĞRU OLARAK girilmesi ÇOK ÖNEMLİ ve protokol hükümleri çerçevesinde MECBURİDİR.Bu işlemin haricinde teslime ilişkin herhangi bir belge alınmasına gerek yoktur. Reçete üzerindeki düzeltmeler de elektronik olarak yapılmalıdır.
- Herhangi bir nedenden dolayı hastane veya aile hekimliklerince e-reçete oluşturulamamışsa ( elektrik kesintisi, program hatası, medula nın çalışmaması) yani e-reçete no veya takip nosu yoksa reçete eskiden olduğu gibi manuel giriş yapılarak karşılanacaktır. Manuel reçeteler için reçete arkasına eczacı imzası ve ( sisteme ilacı alan kişinin TC kimlik no’su girilse bile ) ilacı alanın isim, imza ve tel./adres bilgileri alınmaya devam edilmelidir.
- E-reçete kayıt işlemi bittikten sonra herhangi bir çıktı alınmayacaktır. Protokolün 3.7 maddesine göre sıralı dağıtımdaki reçeteler için de çıktıya gerek yoktur. Oda onaylı icmal listesinin faturaya eklenmesi yeterlidir.
- Karekodu bulunmayan soğuk zincir ilaçları ,Şeker ölçüm cihazı ve stripleri, İnsülin iğne uçları içeren e-reçeteler için bir çıktı alınıp ilgili ürünün barkodu ve varsa fiyat etiketi çıktıya yapıştırılacaktır.
- E-reçete alt yapısı hazırlanıncaya kadar aşağıdaki reçetelerin manuel olarak yazılmasına devam edilecektir;
- Majistral ilaç ihtiva eden reçeteler(majistal ilacın olduğu reçetede diğer ilaçlardan olsa bile tüm ilaçlar manuel reçetelenebilecektir.)
- TSK reçeteleri,
- İşyeri hekimlerinin düzenleyeceği reçeteler,
- Aile hekimlerinin mobil uygulama çerçevesinde düzenlediği reçeteler,
- Yurt dışı reçeteler
- SUT ve eklerinde, bazı ilaçların kullanımı için düzenlenecek reçetelerin ekinde İbrazı istenilen belgelerde aranan bilgiler, e-reçete belirtilecek olup ayrıca belge eklenmeyecektir. Kırmızı, mor, turuncu ,yeşil reçete , endikasyon dışı kullanım belgesi, ilaç izleme güvenlik formunun da e-reçetede belirtilmesi SGK açısından yeterlidir.Ancak Sağlık Müdürlüğüne Sağlık Bankalığının ilgili mevzuatı gereği (herhangi bir düzenleme yapılıncaya kadar) yeşil, kırmızı vb. reçetelerin teslimi devam ettiğinden dolayı bu reçetelerin alınmasına devam edilecektir.
- E-reçeteye ilişkin rapor e-rapor şeklinde değilse (Aile hekimi uzmanı raporu, TSK hastane raporu ) e-reçete çıktısına ilgili aslı gibidirli rapor eklenmeye devam edecektir.
- E-reçetedeki doz veya hekimin kullandığı yazılım sistimden kaynaklı hataları düzeltmek için reçeteler 01.09.2012 tarihine kadar kurum tarafından eczanelere iade edilecektir.