14 - 15 Eylül 2019’da gerçekleştirdiğimiz kongremizle birlikte yeni yönetim kurulu olarak göreve başladık. Bu süre zarfında Yönetim Kurulu olarak İl protokolüne ve paydaşlarımıza ziyaretlerde bulunarak eczacılıkla ilgili sorunlarımızı şehrimizle ilgili görüşlerimizi aktarma fırsatı bulduk.

Bu süre zarfında komisyonlarımızı oluşturduk. Muvazaa ve Etik Komisyonu, Nöbet Komisyonu, SUT ve Reçete Dağıtım Komisyonu, Eğitim ve Sosyal Etkinlikler Komisyonu gibi kısa isimlerle adlandırabileceğimiz komisyonlarımız, ilk toplantılarını gerçekleştirerek yönetim kurulumuzun gündeminin rahatlaması ve oluşması bakımından önemli çalışmalar yapmaktadır.

Odamızın fiziki yapısının yeni yerimize taşınmak suretiyle iyileşmesi neticesinde, meslektaşlarımızla etkileşimin artırılması olarak biz yönetim kurulumuza görevler düşüyor. Meslek içi gelişimin sağlanması ve mesleklerini icra ederken karşılaştığı sorunların çözülmesi bakımından proaktif bir yönetim tarzını belirleyerek şehrimize de katkılar sunmak temel amacımız.

Bu bağlamda yeni dönemin anahtar kelimeleri Mesleki İçi Eğitim ve şehrimiz olarak öne çıkmaktadır. Bu minvalde, eğitim ve sosyal etkinlikler komisyonumuz en az ayda 1 olmak üzere eğitim planlaması içindedir. Kendimizi hem mesleki hem de sosyokültürel anlamda geliştirerek Isparta’nın gelişimime de katkı sumak gibi sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz.

Bunun için 8 Kasım 2019 Cuma günü S.D.Ü. Lütfi Çakmakçı Kültür Merkezinde “ Fikriye ve Latife Mustafa Kemal’i sevdim” isimli tiyatro oyunu 15. senesinde odamız aracılığı ile sergilenecek ve elde edilecek olan gelirin tamamı Şehit ve Gazi yakınlarına bağışlanacaktır.

Kısaca 1 aylık dönemimizi anlattığım ve gelecekle ilgili düşüncelerimizi paylaştığım bu yazıda mümkün olduğunca sizlerle bu köşede bir araya gelmeyi hedefliyorum.

Saygılarımla…

ECZ. SAYGIN GARĞIN