TEŞEKKÜR

DEĞERLİ ODA BAŞKANLARIM

SEVGİLİ MESLEKTAŞLARIM

DEĞERLİ KONUKLAR

HEPİNİZİ 15. BÖLGE ISPARTA ECZACI ODASI ADINA SAYGI VE SEVGİ İLE SELAMLIYORUM.

ODAMIZIN KURULUŞUNUN 40. YILI KUTLADIĞIMIZ BU PROGRAMI ONURLANDIRDIĞINIZ İÇİN SİZLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM.

BUGÜNÜN AYRICA BİR ÖNEMİ VAR 6197 SAYILI YASA DEĞİŞİKLİĞİNİN PERŞEMBE GÜNÜ RESMİ GAZETEDE YAYINLANDIKTAN SONRA MESLEK ÖRGÜTÜMÜZ İÇİNDEKİ İLK RESMİ PROGRAM.

50 YILLIK BİR HAYAL OLAN YASAMIZIN BEN SADECE SON 15 YILLIK KISMINI BİLİYORUM. BU YASANIN ÇIKARILMASINDA EMEĞİ GEÇEN BAŞTA TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ BAŞKANIM VE GENEL SEKRETERİM OLMAK ÜZERE TÜM MERKEZ HEYETİ ÜYELERİNE ODA BAŞKANLARIMA, BU YASADA EMEĞİ OLAN TÜM YÖNETİCİLERE VE SİZ DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIMA BİR KERE DAHA TEŞEKKÜR EDİYORUM.

1972 YILINDA ISPARTA ECZACI ODASI ISPARTA MERKEZLİ OLMAK ÜZERE AFYON UŞAK BURDUR İLLERİYLE BİRLİKTE KONYA ECZACI ODASINDA AYRILARAK KURULMUŞ, DAHA SONRA UŞAK İLİ DENİZLİ ECZACI ODASINA BAĞLANMIŞ, AFYON ECZACI ODASI İSE ISPARTA ECZACI ODASINDA AYRILARAK KURULMUŞ VE EN SON DA BURDUR ECZACI ODASI GEÇEN SENE AYRILARAK KURULMUŞTUR.

BU PROGRAMI HAZIRLARKEN ODAMIZIN ARŞİVİNDE ÇOK DEĞERLİ EVRAKLARLA KARŞILAŞTIK.

ODAMIZ ÜYESİ OLMUŞ GEÇMİŞTE GÖREV YAPMIŞ VE HALA DAHA GÖREV YAPAN BİRÇOK MESLEKTAŞIMIN KAYITLARIYLA KARŞILAŞTIK. ISPARTA ECZACI ODASI ADETA BİR OKUL OLMUŞ. BİRÇOK YÖNETİCİ YETİŞTİRMİŞTİR. BİZLER DE HALA DA BU OKULDA OKUMAYA DEVAM EDİYORUZ.

BEN KONUŞMAMI ÇOK DA UZATMADAN EN SON BÖLGELER ARASI TOPLANTIDA YAPTIĞIM BİR TASVİRLE KONUŞMAMI SONLANDIRMAK İSTİYORUM.

BİLİYORSUNUZ KARADENİZ HIRÇINDIR DALGALIDIR FIRTINALAR VARDIR. BİZLER KARADENİZDE ÖNDE TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ GEMİSİ ARKASINDA 54 ECZACI ODASI GEMİCİKLERİ VE ONUN ARKASINDA 25000 KAYIKLA YOL OLMAYA ÇALIŞAN BİR MESLEK GRUBUYUZ. SON 6 7 SENE DE O KADAR ÇOK FIRTINAYA YAKALANDIK Kİ GEMİLERİMİZ KAYIKLARIMIZ YARA ALDI. AMA ARTIK DEĞİŞTİRİLEN YASAMIZLA BİRLİKTE ROTAMIZ BELLİ. İSTANBUL BOĞAZINDAN GEÇİYORUZ ARTIK. MARMARAYA AÇILIP ÇANAKKALE BOĞAZINDAN GEÇERKEN MUSTAFA KEMALI VE ŞEHİTLERİMİZİ SELAMLIYACAĞIZ.

İZMİRDE KORDONDA DİNLENİP, ÇİZİLEN ROTAMIZLA CEBELİTARIĞA DOĞRU YOL ALACAĞIZ. ARTIK SERT FIRTINALAR BİTTİ AMA DENİZCİLER BİLİRLER HİÇ BİR ZAMAN DENİZE GÜVEN OLMAZ. SERT RÜZGÂRLARDAN KORUNMAK İÇİN KENETLENEREK YOLUMUZA DEVAM ETMELİYİZ. BİZLER GÜCÜMÜZÜ ÖRGÜTÜMÜZDEN ALAN BİR MESLEK GRUBUYUZ. BU MİNVALDE BURAYA KATILAN TÜM MESLEKTAŞLARIMA BİR KERE DAHA TEŞEKKÜR EDİYOR SİZLERE SAYGILARIMI SUNUYORUM.

ECZ.SAYGIN GARĞIN