BAŞKANIN MESAJI

Değerli Meslektaşlarım;

Uzun bir aradan sonra ancak burada yazabiliyorum. Sizler de biliyorsunuz ki yeni protokolün oluşturulması süreci hem sizleri, hem yöneticileri, herkesi ciddi anlamda yordu. 1 Şubat 2012 gününe kadar sayısız toplantı yaptık. Ben, Oda Başkanı olarak bana ve yönetim kuruluna verdiğiniz destek ve kararlı duruşunuz için sizlere şükranlarımı sunuyorum.

Protokol konusunu daha önce yaptığımız toplantılarda birçok kez irdeledik; en son yaptığımız bilgilendirme toplantısında ayrıntılarıyla işledik. Kısaca özetlemek gerekirse teknik anlamda çok başarılı bir protokol imzalanmıştır. Reçete iadesi ve fesih maddeleri ile ilgili yeni imzalanan protokolde çok büyük kazanımlar elde edilmiştir. Protokole dair asıl beklentimiz olan, ekonomik iyileştirmeler sizlerin de bildiği gibi ilk defa olmak üzere ayrı bir reçete başı bedel olarak yeni protokolde yer almıştır. Sosyal Güvenlik Kurumundan ilk defa alınan bu bedel mesleğimizin geleceği açısından son derece önemlidir. Türk Eczacıları Birliği ve Sosyal Güvenlik Kurumu 4 ayda bir protokolde aksayan ve düzeltilmesi gereken maddeleri revize etmek üzere bir araya geleceklerdir.

Değerli Meslektaşlarım;

Eczacı Odalarının ve Türk Eczacıları Birliği’nin bir başka önemli gündemi 6197 sayılı kanundur. Sizler de biliyorsunuz ki 6197 sayılı kanun yıllar önce çıkmış artık mesleğimizin ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelmiştir. Başka gelişmiş olan ülkelerde olduğu gibi nüfusa göre eczane sınırlaması, yardımcı eczacılık, emeklilik gibi yeni kavramları tartışarak, taslak metinde ortak bir görüş sağlamak zorundayız. Biz yöneticiler sizlerden gelecek önerileri de dikkate alarak, bu taslakla ilgili odamızın görüşünü oluşturmak adına sizlerden yardım beklemekteyiz. Ortak akılla oluşturacağımız bu metin mesleğimizin geleceğini planlamak adına son derece önemlidir.

Saygıdeğer Meslektaşlarım;

5 Kasım 2011 ve 10 Kasım 2011 de yapılan KKİ ve ilaç fiyatlarında yapılan düzenlemelerle gerçekten ekonomik anlamda zor bir dönem geçiriyoruz. Ecza depolarının yeni yıldaki tutumları, özellikle ilaç firmalarının yeni yıldaki yapmış olduğu ticari iskonto değişiklikleri halen gündemimizdedir. Eğer biz bu sorunları aşmak istiyorsak birbirimize inanarak ve güvenerek örgütlü duruşumuzu daha da geliştirmek zorundayız. Hayatın her saniyesinde olan mücadele kavramını, birbirimize kenetlenerek yaygınlaştırmak ve sonuca ulaşmak adına hep birlikte çaba sarf etmek zorundayız.

Umutla ve sevgiyle kalın…

Ecz. Saygın GARĞIN