12 Haziran 2011 de ülkemizde yapılacak olan seçimler nedeniyle Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti’nde değişiklikler olmuş; ve Oda Başkanımız Ecz. Ramazan Ziya ÖRMECİ Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti’nde görev almıştır. Değerli başkanımıza odamıza vermiş olduğu katkılarından dolayı sizlerin adına teşekkür ederek yeni görevinde başarılar diliyorum. Oda yönetim kurulumuz yaptığı yeni görev dağılımında beni oda başkanı olarak görevlendirerek üzerime ağır bir yük ve sorumluluk vermiştir. Bu görevi üstlenmek benim için büyük bir onur olacaktır.

Odamız bünyesinde daha önce aldığım sorumlulukları sizlerin katkılarıyla en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. Bu görevi sizlerin destekleri ile en iyi şekilde yapmak için tüm gayretimi ortaya koyacağım. Bu görevler de benden daha önce bulunan değerli meslektaşlarımdan öğrendiklerimin üzerine çalışarak, üreterek, aldığım bayrağı daha da ileriye götürmek temel amacım olacaktır. Mesleğimizin geldiği noktada, her meslektaşımın bizlere katkı sağlaması son derece önemlidir.

Mesleki anlamdaki sorunlarımız yapısal ve dönemsel olarak 2 başlık altında inceleyebiliriz.

Ülkemizdeki Eczacılık Fakültelerinin sayısı giderek artmaktadır. Şu an da 19 Eczacılık Fakültesi mevcut olup, her sene aramıza katılacak olan yaklaşık 2000 meslektaşımız vardır. Türkiye ilaç pazarı büyümekle birlikte, Devlet harcamalarının kontrol edilmesi gereği bu artış sınırlandırılmaktadır. İlaç pazarındaki büyümenin ve ülkemizde eczacı sayısındaki büyümenin aynı oranla olmadığı açıktır. Bu durum yapısal bir sorun olup; çözümlenmesi için üst birliğimiz tarafından gerekli adımlar atılarak projeler geliştirilmektedir.

Dönemsel sorunlarımız ise, ilaç fiyatlarının düşmesinden kaynaklı stoklarımızda bulunan ilaçların zararları, protokol süreci, G2D’ li ürünler, Sağlık Meslek Örgütleri Yasası, İlaçta reklam ve Rekabet Kurumunun eczacılığa müdahalesi gibi birçok sorun bizleri beklemektedir. Mesleğimizin geleceğine yönelik stratejiler, çözüm önerileri geliştirmeye hep birlikte çalışacağız.

Sorunlarımızın bu kadar yoğun olduğu dönemde bu görevin altından kalkabilmek için hem yönetim kurulumuzun hem de benim sizlerin desteklerine son derece ihtiyacımız vardır. Devraldığımız bayrağı en yukarıya taşımak sizlerin yardımlarıyla mümkün olacaktır. Her şeyden önce birbirimize inanarak, örgütsel bütünlük içinde hareket etmemiz halinde bu sorunları aşacağımız aşikardır.
Saygılarımla…

Ecz. Saygın GARĞIN